reGlasgow

COMMUNITY Football Club Achieve Goal Of Permission For Sports Pavilion

HILLWOOD Community Trust have been given approval by Glasgow City planners for a sports pavilion and community space.

The building will be on a site beside the pitches at 2 Priesthill Road in Greater Pollok, to the south of Silverburn shopping centre.

The facility, to be used by Hillwood Football Club, will include four externally-accessed changing areas each with their own showers and toilet facilities, referee changing, a multi-purpose room — available as a community facility when the pitches are not in use — and a warm-up kitchen. Twelve parking spaces will be provided.

A report by planners states: “The single storey massing of the pavilion building would allow it to sit low enough as to avoid a dominating presence on the neighbouring residential properties to the north and would also ensure there would be no harmful impact on the privacy and amenity of them.

“In it contemporary architectural form the proposed pavilion would, by its size, height, design and finishes integrate and sit comfortably with the surrounding area and would be responsive to its context.”

Currently the football pitches are serviced by temporary changing rooms and storage facilities within shipping containers.

A statement by architects Lifschutz Davidson Sandilands submitted with the planning application explained: “The pavilion will provide the client with a simple and robust facility to enable them to provide a safe and secure base from which they can grow and provide a sporting focus within the community.

“The proposal will represent an efficient and compact design solution suitable for a football club of this scale.”